- Ett paket på 180 gram. Andra varianter kan också fås.
- Smör i pyramidform, färdiga att ställas fram på bordet.
- Smör i lösvikt som kan skäras i skivor och säljas över disk.
- Vallmobackens äkta smör är gjort på grädde som har syrats. Med hjälp av en blandning av olika mjölksyrabakterier uppnår vi rätt sorts smöriga smak.
- Vanligt smör görs på några sekunder i en så kallad smörkanon. Vallmobackens smör tillverkas långsamt i en riktig smörkärna. Då bevarar vi smak och doft.
- Smörkornen badar i ljuvlig kärnmjölk.
- Med inspiration från Jean-Yves Bordier testar vi
nu ett smör med tång i...vi får se om det blir gott.
Ja, efter några dagar, när smöret hade tagit upp
smakerna från tången, så smakade det gudomligt.
Smöret har en ren, mycket god havssmak.
Så här formas vårt smör, med så kallade "Scotch hands"